יום הולדת בשאטו גולן
החלטנו
לחגוג את יום ההולדת של רעייתי זיוה בחופשה בצפון הארץ, ולטייל באזור.
כיוון שאני אוהב לבקר ביקבים, וזיוה נהנית ממקומות יפים ולא שגרתיים, החלטנו לבקר
ביקב שאטו גולן. היקב שוכן ליד מושב אלי-עד בדרום רמת הגולן, ליד
המפל הלבן של נחל אל-על. הזמנתי מראש, כנדרש, סיור + טעימה מיינות היקב. הסיור
חייב בתשלום, שמתקזז עם רכישת יין בסיום הביקור.
יקב שאטו
גולן, נחשב לאחד היקבים האהובים על חובבי היין בארץ, ויינן היקב, אורי
חץ, זוכה להערכה רבה, לדעתי בצדק. אני מכיר את יינות היקב ואת אורי חץ, ולטעמי
היינות ששאטו גולן עושה, הם ברמה גבוהה, ועד היום לא נתקלתי ביין לא מוצלח
שלהם. נכון שמחירי יינות היקב, גבוהים לדעתי, אך – כפי שהסתבר לנו בביקור ביקב,
המחיר משקף את איכות היין ואת המתחם בו נמצא היקב.
יקב שאטו
גולן התחיל את דרכו כיקב קטן בחצר משפחת ריבק במושב אלי עד בשיתוף
עם שוקי שי והיקב ייצר בשנתו הראשונה 7000 בקבוקים של קברנה סוביניון,
שגדלו בכרם בן 131 דונם, של משפחת ריבק, בשטחים החקלאיים של המושב. בשנת 2000
החליטו השותפים להביא ליקב יינן מקצועי. שנה לאחר מכן הגיע למקום בחור צעיר בשם אורי
חץ, יינן בעל תואר שני בעשיית יין באוניברסיטת אורגון שבארצות הברית. בשנת
2004, התקבל אורי כשותף ביקב. בשנת 2001, כאשר הוא הגיע ליקב, עמד הייצור על
30,000 בקבוקים והמבנה עבר למקומו הנוכחי. בשנת 2014 העביר שוקי שי את מניותיו
ביקב לחברה בשם ש.א יין, מהלך שתרם ליקב רוח חדשה ומרעננת.
היינות
של שאטו גולן גדלים בכרם בן 180 דונם שנמצא בקרבת היקב, בשטחים החקלאיים של
מושב אלי-עד. כל יינות היקב נעשים מענבי הכרם, למעט סוביניון בלאן הגדל
בכרם במושב שעל בצפון רמת הגולן.
כיום יש בכרם של היקב 10 זנים, קברנה סוביניון, מרלו, סירה, גרנאש, פטי ורדו,
מורבדרה, טוריגה נאסיונל, גרנאש בלאן, רוסאן וסוביניון בלאן (בנוסף לרכישת הענבים
מכרם שעל.
היקב
נמצא במקום המזכיר מקומות מפוארים ומרשימים באירופה. חצר יקב שאטו גולן
מרשים ומטופח להפליא. פסלים בסגנון יווני קדום מפוזרים לאורך המדשאה הגדולה ובין
השיחים והעצים המטופלים. ג'יין, שקיבלה את פנינו, ואירחה את זיוה ואותי,
הסבירה שהחצר משמשת גם כמקום לאירועים, כגון חתונות ועוד. לאחר סיור ביקב, ובעיקר
במרתף בו מתנהל הכול, יצאנו לחצר, התמקמנו ליד שולחן מתחת לשמשיה. על השולחן הגישו
לנו, לצד לחם וגבינות משובחות, את יינות היקב לטעימה. אורי חץ, היינן, לא
יכול היה להצטרף אלינו מחמת עיסוקיו (התקופה הייתה תקופת הבציר), אבל ג'יין מילאה
את תפקידה בהצגת היינות בצורה מושלמת ובחינניות רבה. הפתעה ציפתה לנו בסיום
הביקור, כאשר ג'יין הודיעה שכמתנת יום הולדת לזיוה, אנחנו פטורים מתשלום
עבור הביקור.
למבקרים
באזור, אני ממליץ על מסעדה בדרך דרומה, בקיבוץ גשר הישן, ליד האתר של מפעל החשמל.
למסעדה קוראים "רוטנברג" ובנוסף לאוכל משובח ואוירה נעימה, ניתן
למצוא מבחר עשיר של יינות, וביניהם יינות שאטו גולן.
היינות
שטעמנו:
שאטו גולן
גשם לבן 2016. יין העשוי מבלנד של גרנאש לבן ורוסאן, ששהו
בחכיות עץ אלון צרפתי בגודל 350 ו- 500 ליטר במשך 8 חודשים. היין היה קר מדי,
לטעמי, והחמיצות הורגשה מאוד, אבל אחרי כמה דקות בכוס, היין "נפתח"
וריחות פרי ופרחים יצאו מהכוס, וטעם היין התאזן והיה טעים ומהנה.
שאטו גולן סוביניון בלאן 2016. זה היין
היחיד שמיוצר מענבים הגדלים בכרם בצפון רמת הגולן, ולא בכרמים השייכים ליקב.
ולמרות ההסתייגות. היין מצוין ומבטא היטב את הטעמים והריחות האופייניים לזן –
חמיצות מעודנת, טעם נעים וקליל.
שאטו
גולן מרלו 2015. היין מורכב מ 88% מרלו ו 12% קברנה סוביניון. הבלנד נעשה לאחר ששני
היינות שהו בחביות עץ אלון במשך שנה, ורק אז עבר לבקבוקים.
שאטו
גולן סירה 2015, היין, 100 סירה, הושבח בחביות עץ אלון צרפתי במשך כשנה.
שאטו
גולן אליעד 2014. היין מוגדר כיין הדגל של שאטו גולן. זהו יין העשוי קברנה סוביניון
מהכרם של היקב, כ 80 דונם מתוך 180 דונם, שהם שטח הכרם כולו.
שאטו
גולן קברנה סוביניון 2014. 92% קברנה סוביניון, 6% סירה, 1% טוריגה נאסיונל, 1% פטי ורדו. אלה
הזנים המרכיבים יין, שלדעתי הוא הטוב ביינות היקב.
יקב שאטו
גולן
מושב
אלי-עד
טלפון לתיאום
פגישות: גילת 04-6600026
054-5413816





אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה