ניצול
מירבי
האם גם אתם – האנשים המבשלים אוכל, נתקלתם בשאלה: מה עושים עם שאריות
העוף' או שעריות הבשר אחרי בישול מרק עוף או אחרי שהארוחה נגמרה ובשאר מעט מהבשר
שבישלתם? כחובב בישול אני מנסה ליישם רעיונות ומתכונים קיימים. למרק עוף אני בדרך
כלל משתמש בחלקי עוף המכילים מעט בשר והרבה עצמות, בעיקר גב עוף או גרונות. הבעיה
תמיד היא מה לעשות עם הבשר שנשאר על העצמות. מה לעשות כדי שירצו לאכול אותו.
להלן מתכון שהגיתי, ועשיתי, ומאז שמשפחתי טעמה את התוצרת, זו הדרך
הטעימה ביותר, לדעתם, לאכול את השאריות. אני קורא למתכון: מאפה מרק.
החומרים הנדרשים:
400 ג' בשר עוף מבושל (בכל צורה, רצוי במרק)
500 ג' בצק פילאס תורכי מרודד (יש בכל סופר בין הבצקים הקפואים)
3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ גס
3 שיני שום קצוצים
5 פטריות קצוצות ( לא חשוב איזה)
מלח , פלפל,
תבלינים: כמון, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, אבקת חרדל.
אופן ההכנה:
1. יש לקצוץ את הבשר כך שלא יישארו נתחים גדולים מדי.
2. לחמם מחבת בגולה מספיק להכיל את כול החומרים למעט הבצק.
3. לטגן את הבצל עד שיתרכך, להוסיף את השום והפטריות, ולהמשיך בטיגון עד
שהפטריות רכו.
4. להוסיף את הבשר המבושל והקצוץ לפטריות, ולהמשיך בטיגון/ערבוב במשך כ-
3 דקות.
5. להוסיף תבלינים ואם יש צורך ניתן להוסיף מעט מים למחבת. את הכמויות של
התבלינים אני משאיר לטעמו של כל אחד.
6. בתבנית מלבנית משומנת פורשים חצי מהבצק, מפזרים עליו את תכולת המחבת,
ומכסים בשאר הבצק. כך שהמילוי יהיה סגור מכל הכיוונים. ניתן למרוח ביצה על הבצק
לפני האפיה.
7. מחממים את התנור לטמפרטורה 190 מעלות, ומכניסים את התבנית לתנור למשך
כ- 40 דקות, עד הבצק אפוי וצבעו חום צהבהב.
8. מוציאים, מחכים 10 דקות, ואוכלים בהנאה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה