יקב
כרמי יוסף - ברבדו
ביום חורף קיצי ארגנו אנשי יקב כרמי יוסף
ברבדו סיור לעיתונאי יין ובלוגרים בכרמים וכיקב. האירוע כלל סיור ג'יפים בתל
גזר. לאחר הנסיעה והסברים על האזור. ביקרנו בכרמים ומשם למרכז המבקרים ביקב.
יקב כרמי
יוסף - ברבדו הוקם בשנת 1999 ע"י פרופסור בן עמי ברבדו וחברו ותלמידו לשעבר
פרופסור עודד שוסיוב. היקב הוקם ע"י שני החברים בלב הכרמים של משפחת שוסיוב
בכרמי יוסף. היקב הוקם מתוך רצון שני השותפים ליישם את הידע העצום שנצבר אצלם על
יין ועל הגפן. יקב כרמי יוסף משתמש רק בענבים שלהם לעשיית יינות ברבדו.
אחרי שסיימנו את הביקור בתל גזר, הגענו ללב
הכרמים, ושיירת הג'יפים עצרה ליד אחד הכרמים. שם קיבלו אותנו מארחינו עם יין. היין
שקיבלנו נעשה מענבי הכרם - סוביניון בלאן. בכרם נוסף המתינו לנו בקבוקי סירה
ומרלו. הכרם השלישי הוקדש לשרדונה. עם סיום הטיול בכרמים, מכנסנו למרכז המבקרים
החדש, ושם המתינו לנו שף אלון גונן עם אנשי היקב ליד שולחן ערוך. ליד
האוכל, מעשה ידיו להתפעל, של שף אלון גונן קיבלנו טעימת יינות קברנה סוביניון ברבדו
משבות בציר 2013 ועד 2918 (האחרון טעימת חבית).
היינות שטעמנו:
בכרמים
BRAVDO סוביניון בלאן 2017, יין
נעים לשתייה. צבעו צהוב לימוני בהיר, באף פירות טרופיים ותחושה של פריכות נעימה
בפה.
BRAVDO מרלו
2016, 100% ענבי מרלו שהתבגרו במשך 12 חודשים בחביות
עץ אלין צרפתיות ואמריקאיות. צבעו אדום
בורדו בהיר מעט. בפה ליין עפיצות
קלה, וחמיצות מאוזנת, כזו שתביא את אותו לשיאו בעוד שנתיים או שלוש.
BRAVDO שירז 2917. 100%
ענבי שירז שגדלו יחד עם המרלו באותו כרם והושבחו 12 חדשים. צבעו של היין אדום סגול
כהה, בפה גוף בינוני מלא ועפיצות בינונית.
BRAVDO שרדונה
2017 היין שהה כ-3 חודשים במכלי נירוסטה על השמרים, כדי
שהתסיסה תהיה ספונטנית. ולאחריה עבר לחביות עץ אלון צרפתיות חדשות ל- שלושה חודשים
נוספים להשבחת היין ליין גוון צהוב זהב
בהיר באף מינרליות המזכירה מעט ריזלינג.
במרכז האירוח, טעימת מיני אורך קברנה
סוביניון
BRAVDO קברנה סוביניון 2013..גוון
היין אדום סגול. באף פירות פרות אדומים וגפה חמיצות מאוזנת. טאנינים רכים וטעם
שיורי בינוני. היין יכול להמשיך להתפתח עוד שנה או שתיים, וראוי לשתייה גם עכשיו.
BRAVDO קברנה סוביניון 2014 .
צבעו אדום בורדו, באף פרי אדום ותבלינים קינמון , וניל. גוף בינוני, יין עגול עם
חמיצות טובה.
BRAVDO קברנה סוביניון 2015, ליין
גוון אדום בורדו כהה, ארומה של פרי שחור- פרות יער שחורים, שזיף כהה וכן תבליני עץ
אלון. בפה איזון של חמיצות נעימה. תחושת מתיקות של פרי וטעם שיורי בינוני ארוך
ונעים, טוב לשתייה עכשיו ועפ אפשרות להתבגרות נוספת בבקבוק בחמש השנים הבאות.
BRAVDO קברנה סוביניון 2016. לטעמי
זה היין הנגיש ביותר (יחד עם היין מבציר 2015) והנעים ביותר לשתייה עכשיו. האף
מרגיש הרבה פרי אדום שחור בשל, מעט קינמון ווניל, ובפה היין עגול ובעל גוף בינוני
מלא. יחד עם זאת, בתנאי החזקה נכונים, יכול היין להגיע לשיאו כעוד 4-5 שנים.
BRAVDO
קברנה סוביניון 2018 - טעימת חבית. ריח של עץ
ואלכוהול מייד בהתחלה. לאחר ש יין נרגע מעט עולים ריחו של פרי אדום אבל עדיין העץ
שולט באף. בפה חמיצות נעימה עם טאנינים שעדיין לא התרככו מספיק. נראה לי שרק אחרי
הכנסתו לבקבוקים, בעוד חודשים מספר, ניתן יהיה לעמוד על טיבו של היין ועל יכולת
ההתיישנות שלו.
יקב כרמי יוסף BRAVDO

אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה